Birçok kişi diş implantlarını diş kaybına karşı ideal çözüm olarak görmektedir. Bu implantlar, işlev ve güzelliğin ne olduğunu geri veren dayanıklılık ve kozmetiğin tam geliştirilmiş halidir.
Özünde diş implantı, tipik olarak titanyumdan veya biyolojik olarak uyumlu başka bir malzemeden yapılan ve cerrahi olarak çene kemiğine tutturulan yapay bir diş köküdür.
Osseointegrasyon yoluyla kemiğe yerleştirilip entegre edildiğinde implant, bir veya birden fazla eksik dişin yerine kron, köprü veya protez yapımı için sağlam bir temel sağlar.
İmplant: Diş kökünü simüle etmek için çalışan titanyum direk.
Abutment: Yedek dişi tutmak için implant üzerine yerleştirilen bağlantı.
Kron: Abutmente tutturulan yapay yedek diş.
Dental implantlar, protezler ve köprüler gibi dişlerin yerini alan diğer alternatiflere kıyasla çeşitli avantajlar sağlar. Doğal dişlerinizin görünümünü, hissini ve işlevini yakından taklit edecek şekilde tasarlanmışlardır ve bu nedenle diş kaybına kalıcı bir çözüm sunarlar.
Dayanıklılık: Dental implantlar uzun süreli kullanım için tasarlanmıştır.
Estetik: Doğal bir görünüm ve his verir.
Kemik Sağlığı: Çene kemiğini uyarır ve böylece diş hekimi başka kırıkların oluşmayacağını tespit etmeyi başarmıştır.
Rahatlık: Protez kolayca yerinden çıkabilir; dental implant ise kemiğe bağlı olduğu için yerinden çıkamaz.
Fonksiyon: Güvenli yemek yeme, konuşma ve gülümseme
Bir veya daha fazla dişi eksik olan ve diş etleri ve kemikleri sağlıklı durumda olan her hasta implant tedavisi için uygundur. Ancak diğer faktörlerin yanı sıra sigara kullanımı, çok iyi kontrol edilmeyen diyabet ve diş eti hastalığı başarıya gölge düşürecektir.
Genel olarak, diş implantı prosedürü birkaç aşamadan oluşur ve zaman geçtikçe birkaç aya kadar uzayabilir. Yukarıda bahsedilen genel süreç, en iyi sonuçların elde edilebilmesini sağlamak için diş hekimi ve hasta işbirliğini içermelidir.
Konsültasyon: Hastanın bir ağız muayenesi ile tanışması gerekecektir, ardından diş hekimleri röntgenlerinizi çekebilir. Diş hekimi bunun için bir tedavi planı geliştirecek ve bir randevu planlanacaktır.
İmplant Yerleştirme: Bölgeyi uyuşturduktan sonra, diş hekimi implantı cerrahi olarak çene kemiğine yerleştirecektir.
İyileşme: İmplantın kemikle kaynaşması, halk arasındaki tabirle birkaç ay sürecektir.
Abutment yerleştirin: Abutment, iyileşme sürecinden sonra implantın üzerine yerleştirilir.
Kronun Yerleştirilmesi: Son olarak, bu dayanak üzerine, bu süreci tamamlamak için özel yapım bir kuron sabitlenir.
Dental implantlar, bakımları açısından doğal dişlerinize oldukça benzer. İyi bir ağız hijyeni sağlar ve rutin kontroller için diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret ederseniz, implantınız yıllarca ve hatta bir ömür boyu dayanacaktır.
İmplantı ve çevresindeki diş eti dokusunu temiz tutmak için her gün düzenli olarak diş fırçalayarak ve diş ipi kullanarak diş implantınıza iyi bakın.
İmplantınızı çizmemek için aşındırıcı olmayan bir diş macunu ve yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanın.
Kuron üzerinde çiziklere neden olabilecek sert veya yapışkan yiyeceklerden kaçının.
Diş hekiminizle düzenli olarak profesyonel temizlik ve kontrolleri içeren randevuları takip edin.
Çok başarılı olmalarına rağmen, diş implantları diğer ameliyatlarla aynı riskleri taşır. Komplikasyonlar oldukça nadirdir ve diş implantının başarısız olmasını, enfeksiyonu veya diş ve sinirlerin zarar görmesini içerebilir.
Enfeksiyon: Bölge temiz değilse implantın etrafında bakteri birikmeye başlayabilir.
İmplant başarısızlığı: İmplantın kemiğe tutunamaması.
Sinir hasarı: Bu durum nadiren de olsa gerçekleşebilir, implant çevredeki sinirlerinizle etkileşime girebilir ve bu da o bölgede ağrı veya uyuşmaya neden olabilir.
İmplant yapılacak diş sayısı, vakanın karmaşıklığı ve kullanılacak malzeme, dental implant tutarlarının en önemli belirleyicileri olmaya devam etmektedir.
Bir implant, ön planda mevcut seçeneklere kıyasla kafa kafaya değerlendirildiğinde daha pahalı olsa da, uzun vadede sunduğu hizmet ve elde ettiği değer, onu uzun vadede dikkate alınmaya değer kılmaktadır.
Prosedürün toplam maliyetini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır. Bunlar arasında şunlar yer alır;
Artan popülariteyle birlikte, artık eksik dişin/dişlerin yerini alacak tek tedavi seçeneği olmaktan çıkmıştır. Diğer alternatif restoratif tedavi seçenekleri arasında diş köprüleri ve protezler yer almaktadır.
Diş Köprüleri: sadece köprüyü destekleyecek komşu dişler mevcut olduğunda
Protezler: Eksik olan birden fazla dişin yerine takılabilen protezlerdir.
Diş hekimliği alanında gelişen teknoloji, dental implantların hem kalitesini hem de başarısını önemli ölçüde artırmaktadır. Geliştirilmiş görüntüleme, bilgisayar rehberliğinde cerrahi ve yeni malzemeler, her zamankinden daha fazla insan için implant yaptırma şansını kolaylaştırmakta ve artırmaktadır
3D baskı: daha yüksek hassasiyette implantlar ve kronlar.
Rejeneratif tıp: İmplant başarı yüzdesini artırmak için kemik rejenerasyonuna yönelik güncel araştırmalar.
Mini implantlar: Düşük kemik yoğunluğu olan hastalar için daha az invaziv.
Diş implantı merkezi ilginizi çekebilir, ancak her şey diş hekiminden başlar. Bu ilk konsültasyonda, öncelikle neye ihtiyacınız olduğunu inceleyecek, sizin için en uygun tedavi seçenekleri hakkında tavsiyelerde bulunacak ve sizi tüm prosedür boyunca yönlendireceklerdir.
Bu sırada onlarla tartışmanız gereken bazı konular aşağıdakileri içermelidir:
Dişlerin değiştirilmesi için fonksiyonel veya estetik nedenler en iyi şekilde diş implantları aracılığıyla halledilir. Daha da iyisi, diş implantları için uygun olup olmadığınızı anlamanıza yardımcı olmak için bu süreç boyunca prosedürü, faydaları ve dikkat edilmesi gereken hususları anlayın. İyi bir bakım ve profesyonel tavsiye, diş implantlarını uzun ömürlü, doğal bir gülümseme haline getirebilir.
Dentica, yurtiçi ve yurtdışında tedavi olmak isteyen hastalara uluslararası standartlarda hizmet veren bir ağız ve diş sağlığı kliniğidir. 20 yıllık sektör deneyimiyle hizmet vermeye devam eden Dentica International, modern teknolojiyle donatılmış kliniklerde çalışmalarını sürdürmektedir.
Pazartesi – Cuma
09:30 – 19:00
Cumartesi
09:30 – 16:00
Copyright 2024 © Dentica International. Tüm Hakları Saklıdır. | Created By MEZ Bilişim