Diş Sağlığınızı Korumanın 10 Altın Kuralı

  1. Home
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Diş Sağlığınızı Korumanın 10 Altın Kuralı
dental health - clinic

Diş Sağlığınızı Korumanın 10 Altın Kuralı

Harika bir gülümseme sadece göze hitap etmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığınızla ilgili bilgileri de açığa çıkarabilir. Söz konusu dişleriniz olduğunda düzenli olmak büyük önem taşır. Bu 10 altın kurala uyarak diş ve diş etlerinize iyi bakacak, dişlerinizin yol açabileceği pek çok sorundan kendinizi kurtaracaksınız.

1. Günde İki Kez Fırçalayın

Günde en az iki kez, bir kez gündüz ve sonra uyumadan önce dişleri fırçalamak plakları temizleyecek ve böylece diş çürümelerini önleyecektir. Florürlü diş macunu ile orta kıllı bir diş fırçası kullanabilir ve diş fırçalarken iki dakikadan az olmamak kaydıyla tüm yüzeylerin temizlendiğinden emin olabilirsiniz.

Profesyonel İpucu: Daha iyi temizlik için dişlerinizi elektrikli bir diş fırçası kullanarak fırçalamalısınız.

2. Her Gün Diş İpi Kullanın

Diş fırçanızın ulaşamadığı diş aralarında bulunan büyük parçalardaki yiyecek ve plağı etkili bir şekilde temizler. Bu plak gün içinde oluştuğu için, diş fırçanızın ulaşamadığı yerlerde diş aralarında tekrar birikmeye başlamaması için günde en az bir kez diş aralarının mutlaka temizlenmesi gerekir. Bu, diş etlerindeki hastalıkları ve diş aralarındaki çürükleri uzak tutmayı sağlayacaktır.

Normal şekilde diş ipi kullanamıyorsanız, diş ipi çubukları veya su ipi kullanın.

3. Şekerli İçecek ve Yiyecekleri Azaltın

Yiyecek ve içeceklerdeki şeker, ağızdaki asit üreten bakterilere enerji verir. Tatlılar ve gazlı içecekler çürüklerle bağlantılı büyük çocuklardır, ancak tüm şekerli atıştırmalık yiyecekler ve içecekler diş çürümesine katkıda bulunabilir. Bu ürünleri sınırlandırın ya da en azından tükettikten sonra fırçalayın veya ağzınızı çalkalayın.

İlave şeker içeren yiyecek ve içecek alımınızı en aza indirmeye çalışın.

4. Bol miktarda su için

Su, ağzın en sadık dostudur. Su, yiyecek parçacıklarını gevşetir; ağızdaki bakterilerin yan ürünü olan asitleri seyreltir ve ortamı nemli tutar. Bunun dışında, sağlıklı bir ağzın korunmasında çok hayati bir rol oynayan tükürük üretimini teşvik eder.

Aromalı su, özellikle de florlanmış su, dişlerin güçlendirilmesi için her şekilde içilmelidir.

5. Diş Kontrollerini Atlamayın

Rutin diş hekimi kontrolleri, bu tür sorunların önlenmesini ve ayrıca sorunların erken aşamalarında tespit edilmesini kolaylaştıracaktır. En çok arzu edilen, her altı ayda bir temizlik ve muayene için diş hekimini ziyaret etmenizdir. Dişlere ve çevresindeki bölgeye bu şekilde düzenli bakım yapılması, diş hekiminin çürük, diş eti hastalıkları ve hatta ağız kanseri gibi sorunları erken aşamalarda tespit ederek tedavinin çok daha az karmaşık ve etkili olmasını sağlama şansını artırır.

Klinikten ayrılmadan önce bir sonraki diş hekimi randevunuzu alın, böylece takipte kalabilirsiniz.

6. Ek Koruma için Ağız Gargarası Kullanın

Ağızda kalan bakterileri öldürerek ve nefesi tazeleyerek bir miktar koruma sağlayacaktır. Bunlar genellikle formüllerinde florür veya diğer antibakteriyel unsurlar içeren belirli bileşenlere sahiptir.


Profesyonel Tavsiye:

Fırçalama ve diş ipi kullanımından sonra ağız gargarası ideal bir ağız hijyeni rutini oluşturabilir.

7. Tüm Tütün Ürünlerine Hayır Deyin

Diş eti hastalığı, diş kaybı ve ağız kanseri de dahil olmak üzere ağız sağlığı hastalıklarının arkasındaki en önemli nedenlerden biridir. Diş sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi karar tütün kullanımını bırakmaktır. Tütün kullanımı diş eti hastalıkları, diş kaybı ve ağız kanserleri gibi bir dizi ağız sağlığı sorunuyla ilişkilendirilmiştir. Diş sağlığı için bu iyi davranışın en iyi temsillerinden bazıları dumansız tütün, sigara veya herhangi bir şekilde çiğneme tütünü kullanmamayı tercih etmektir.

 

Profesyonel Tavsiye:

İyi diş hijyeni ile ilgili harika bir şey de sigarayı ve diğer tütün kullanımlarını bırakmaktır.

8. Dengeli Beslenin

Çeşitli meyve ve sebzeler, yağsız proteinler ve tam tahıllar açısından zengin bir diyet, vücudunuza diş ve diş etlerinizi sağlıklı tutmak için ihtiyaç duyduğu tüm alımı sağlayacaktır. Kalsiyum açısından zengin gıdalar çoğu süt ürününü içerir ve C vitamini açısından zengin gıdalar turunçgiller gibi gıdalardır.

Profesyonel Tavsiye:

Çıtır meyve ve sebzeleri sevmeyi öğrenin. Dişlerinizde doğal bir deterjan görevi görürler.

9. Spor Sırasında Dişlerinizi Koruyun

Temaslı sporlara veya ağız çevresinde travmatik başka bir aktiviteye katıldıysanız bir ağız koruyucu kullanın. Ağız koruyucuları, kırılmaları, sarsıntıları ve aslında her türlü şoku önlemek için dişlerin aldığı temas kuvvetini yastıklar.

 

Diş fırçaları bir süre sonra, özellikle de kılları yıprandığında yıpranır ve etkisini kaybeder. Diş fırçanızı düzenli olarak değiştirmek için bu stratejileri göz önünde bulundurun:

 

Profesyonel İpucu:

Yeniden enfeksiyonu önlemek için diş fırçanızı bir hastalıktan hemen sonra değiştirin.

Sonuç

Dolayısıyla, bu adımlar doğru diş bakımının karmaşık bir şey olmadığını, aksine bir ömür boyu adanmayı gerektirdiğini göstermektedir. Dengeli beslenme, sağlıksız yiyecek ve gazlı içeceklerden uzak durma ve düzenli diş hekimi ziyaretleri ile sürekli bakım gerektirir. Güzel bir gülümsemeye sahip olmak ve genel olarak sağlıklı olmak için yapılması gereken her şey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dental health - clinic

Diş Sağlığınızı Korumanın 10 Altın Kuralı

dental implant process

Diş İmplant Sürecinin Başından İyileşmeye Kadar Sizi Neler Bekliyor?

oral health

Ağız Sağlığı ve Genel Sağlık Arasındaki Bağlantı

Ücretsiz Danışmanlık

Detaylı bilgi almak için lütfen aşağıdaki formu doldurun.